Hørelsen kan ofte regenereres naturligt


Det er velkendt at ørenes celler ikke kan genskabes hvis først ødelagt, men flere studier viser at hårceller i ørene faktisk regenereres via. forskellige funktioner i kroppen, selv efter høreskader ved høje lyde/støj eller medicin. Det er dog meget vigtigt kroppen har alle elementer til rådighed for at regenerere nerveceller som hårceller i ørene, og her taler vi især om vitaminerne B-12, A og E.

Har kroppen vitamin A, E og B-12 til rådighed hver dag er det med til at styrke beskyttelsen og forsat regeneration af ørenes hårceller, som er ansvarlige for at opfatte lyde.

Gammel nyhed
Helt tilbage i 1823 beskrev franske forskere at dem med bedst hørelse, spiste rødt kød som gav dem gode mængder A-vitamin og vitamin B-12. Så allerede i 1823 vidste forskerne godt vigtigheden af vitamin A og B-12 for hørelsen.

Det er vigtigt at forstå vitamin A og E er fedtopløselige, og derfor skal eventuelle kosttilskud tages SAMMEN med eller efter en kost med et godt fedtindhold i, af både umættede og mættede fedtyrer.

Skader på nervesystemet inkl. hårceller i ørene kan dermed også skyldes mangel på de nævnte vitaminer og eller en alt for fedtfattig kost, eller at tarmene er skadet så de ikke kan optage næringsstoffer korrekt.

Læs her om fødevareallergi og løsninger til hvordan at genskabe tarmes funktion; Fødevareallergi-test

Det vil være en rigtig god ide at spise efter sin blodtype, da det især drejer sig om hvor meget fedt der skal være i kosten, og effektiviteten af røde blodlegemer m.fl. Blodtype O er f.eks. meget afhængig af en fedt-rig kost for overhovedet at fungere korrekt.

Læs mere om blodtyper her; Blodtyper

Antibiotikatyper kan forårsage døvhed
En mand med stafylokokker modtog 240mg Gentamicin over 10 timer, men udviklede 24 timer efter total døvhed på det ene øre, og seriøs neurosensorisk nedsat hørelse på det andet øre. Efter flere måneder vil nogle genvinde noget af deres hørelse igen.

Vitaminer kan stimulere regeneration
A-vitamin er meget vigtigt for flere funktioner i kroppen, især for gendannelse af nerveceller som dem i ørene. Undersøgelser har konkluderet at tilskud med A-vitamin kan stimulere gendannelsen af ørenes hårceller, selv efter medicin som har skadet nervecellerne. 

I en europæisk undersøgelse i 1985 er der observeret 5-15 decibel forbedring i hørelse med supplement af A og E vitamin, især ved aldersrelateret høretab. Flere undersøgelser konkludere samme resultater ved samtidig supplement af Vitamin A og E.

I en japansk undersøgelse i 1992 påviste man at dem som havde mindst risiko for at miste hørelsen, var dem med mest A vitamin og carotenoider i blodet. 

A-vitamin findes især i rødt kød. Kroppen kan bedst håndtere beta-caroten som den omdanner til A-vitamin og carotenoider. Der kan være problemer med for store tilskud af A-vitamin, men der kan roligt gives store mængder af beta-carotene som er forstadiet til A-vitamin.

I 1976 var en af to tvillingepiger neuropatisk (nerveskadet) hæmmet i at kunne løbe og koordinere sine bevægelser. Der blev målt betydeligt lave mængder E-vitamin i pigen. Efter af have givet hende op til 3200mg E-vitamin oralt i 7 år blev hendes koordination og bevægelser betydeligt forbedret. Forskerne konkluderede at E-vitamin er meget vigtigt for nerveregeneration i kroppen. 

Vitamin B-12 er meget vigtigt
Vitamin B-12 givet i ultra høje doser, var med til betydeligt at øge hastigheden af nerveregeneration i forsøg med rotter. Her taler vi om 500µg (mikrogram) pr. kilo legemes vægt, hvilket er MEGET høje doser. Det vil svare til at en person på 70 kilo skulle have 35.000µg = 35mg Vitamin B-12 om dagen. I LivsEnergi Maxi, som er det stærkeste multivitamin vi kender til, er der 500µg Vitamin B-12 pr. 30ml hvilket anses som dagsdosis, hvilket allerede er 20.000% over daglig anbefalet tilførsel.

Det er vigtigt at forstå vitamin B-12 optages længere nede i tarmene, derfor er det ofte nødvendigt med store orale doser for kroppen overhovedet optager vitamin B-12.

I en stor undersøgelse i år 2013, anbefaler forskere at alle med høretab eller tinnitus bør undersøges for mangel på vitamin B-12.

Vitamin B-12 er meget vigtigt for myelination af nerveceller og nervebaner. Myelin er et fedtlag omkring nervebaner som isolator, således nervebaner ikke ”kortslutter”, som det ses ved MS og ALS, hvor myelin nedbrydes omkring nervebanerne.

Alt dette beviser blot at vitamin B12 er meget vigtigt for organismens nervesystem inkl. høresansen. 

Hårceller i ører regenereret af sig selv
Forskere observerede, at fugle udsat for høretab ved beskadigelse af hårceller i øret, helt selv gendannede nye hårceller i ørene efter 10 timer. Ved beskadigelse af hårceller i ørene fra medicin, blev hårceller regenereret 3 uger efter endt brug af medicinen.

Vigtigt at forstå
Der er selvfølgelig tilfælde hvor ørene er skadet på en måde så blodkar ikke længere kan levere nødvendige elementer frem til nerveceller osv. således at kroppen ikke kan regenerere hørelsen igen. Manglende udvikling af ørene fra fødsel kan muligvis ikke normaliseres gennem oplysninger giver i denne artikel. Men der er set tilfælde hvor manglen på næringstoffer fra moderen har ført til barnets manglende hørelse, og her kan undersøgelser afsløre om barnet har mangler af de nævnte vitaminer, og muligvis kan hurtig supplement med vitaminerne til barnet stimulere regeneration af hørelsen. 

Denne artikel referere til kliniske undersøgelser som viser at dem som før havde hørelse, og har mistet den via. skader som følge af medicin, støj m.fl. har mulighed for at få hørelsen delvist eller helt tilbage ved hjælp af informationerne i denne artikel.

 

Kilder; 

 • The therapeutic effect of vitamins A and E in neurosensory hearing loss. Acta Vitaminol Enzymol. 1985;7 Suppl:85-92.

 • Mammalian auditory hair cell regeneration/repair and protection: a review and future directions. , Department of Otolaryngology, Albert Einstein College of Medicine/Montefiore Medical Center, Bronx, New York, USA. Ear Nose Throat J. 1998 Apr;77(4):276, 280, 282-5.

 • Regeneration of hair cell stereociliary bundles in the chick cochlea following severe acoustic trauma. Cotanche DA Hear Res. 1987; 30(2-3):181-95.

 • Inner ear hair cell regeneration: A look from the past to the future. Department of Otorhinolaryngology, Basurto University Hospital, Bilbao, Bizkaia, Spain. Department of Dermatology, Ophthalmology and Otorhinolaryngology, School of Medicine, University of the Basque Country (UPV/EHU), Bilbao, Bizkaia, Spain

 • Ultra-high dose methylcobalamin promotes nerve regeneration in experimental acrylamide neuropathy. Department of Neurology, Kyoto University Hospital, Japan. J Neurol Sci. 1994 Apr;122(2):140-3.

 • Effect of vitamin B12 deficiency on otoacoustic emissions. Department of Otorhinolaryngology, School of Medicine, Ondokuz Mayıs University Samsun, Turkey;. Training and Research Hospital Department of Otorhinolaryngology, Diyarbakir Turkey;. Department of Otorhinolaryngology, School of Medicine, Karaelmas University, Zonguldak, Turkey. Acta Otorhinolaryngol Ital. 2013 Aug; 33(4): 243–247.

 • Arrest of neuropathy and myopathy in abetalipoproteinemia with high-dose vitamin E therapy. Can Med Assoc J. 1985 Jan 1; 132(1): 41–44.

 • Knowledgeofhealth.com

 • Wikipedia

 • Google

 • Google translate

 • Pixabay.com

comments
November 23, 2016
Support others J. Viktor Fraust

Støt Dansk dyreværn

Dansk dyreværn operere udelukkende på donationer fra godhjertede mennesker. Dansk dyreværn er et sted hvor dyr behandles godt, mens de venter på at få et nyt godt hjem, måske hos dig? "Vi har selv to dejlige katte fra Dansk Dyreværns hjem. Jeg har besøgt…
January 10, 2017
Default Image
Nyttig viden J. Viktor Fraust

KOL kan afhjælpes med vitaminer og andre naturlige midler

A web page that points a browser to a different page after 2 seconds Artiklen er baseret på data fra medicinske databaser, se venligst "kilder;" i bunden af denne artikel. Omkring halvdelen af KOL-tilfælde er primært forårsaget eller aktiveret af bakterie…

Ny videnskab; Kunstige sødemidler fører til psykiske lidelser

Feb 11, 2017 313490
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Længe har vi hørt hvor farlige kunstige sødemidler er. Nu er…

Velkommen

Nov 10, 2016 260163
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Velkommen til Reddigselv.dk. Her finder du relevante og…

Vorter kan fjernes naturligt, uden kirurgi

Dec 06, 2016 228113
Vorter (verruca vulgaris) fjernes ofte kirurgisk, men der findes faktisk flere naturlige…

Kolloid sølv dræber kræftceller på 5 timer

Oct 13, 2016 226574
Default Image
A web page that points a browser to a different page after 2 seconds I 2004 virkede…

Sølv-behandling kan gendanne hele lemmer, organer og nervebaner

Dec 12, 2016 223193
Dette er nok en af de mest interessante artikler vi nogensinde har skrevet. Via en simpel…

Koldsved og nattesved er typisk mangel på et bestemt vitamin, uanset din alder

Feb 14, 2017 223042
Default Image
A web page that points a browser to a different page after 2 seconds Overgangsalder,…

Alvorligt; Kosmisk radioaktiv stråling steget 20% globalt

Nov 24, 2016 219543
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Øget risiko for kræft, cellenedbrydende lidelser og øget…

Kontroversielt; Radongas kan være livsforlængende

Nov 29, 2016 218835
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Kommuner advarer om radon fra undergrunden er farligt for…
Default Image
September 24, 2018

Sukker kan forlænge livet

in Nyttig viden by J. Viktor Fraust
Redirection to Reddigselv.dk Sukker er glukose som er med til at bremse det genetiske ur og dermed forlænge livet, men det kommer an på en række faktorer hvor meget sukker man skal have. Det er vigtigt at fortælle at kroppen selv danner glukose ud fra kosten…

Denne webside bruger cookies for at fungere korrekt. Ved at lukke denne boks godkender du vores persondatapolitik vedrørende brugen af cookies. Læs mere om vores persondatapolitik klik her
This website uses cookies stored on your computer to function correctly. By closing this boks you agree to our personal data politics concerning cookies. Read more about our personal data politics click here

t