Det er godt med frosne grøntsager og frugter
- Details
- Published: Thursday, 19 October 2017 12:04
- Hits: 155563

Antioxidanter sænker meget farlig oxidative stress som er den hyppigste årsag til kræft. Nu viser en undersøgelse fra 2015 at grøntsager øger indholdet af antioxidanter og vitaminer når de bliver frosset ned.
Grøntsager og frugter bruger antioxidanter til at beskytte sig selv med, og frost er en slags "fjende", så når de udsættes for kuldegrader øger de naturligt indholdet af antioxidanter og dermed indholdet af vitaminer, som f.eks. den meget stærke antioxidant E-vitamin.
Oxidativ stress er kædet sammen med stort set alle lidelser i dyr og mennesker. Oxidativ stress er også frie radikaler som smadrer og ødelægger celler, nerveceller, DNA i kroppen med farlige lidelser til følge som f.eks. kræft. Oxidativ stress kan skabes blot ved negative tanker, frygt osv.
Kroppen kan selv danne antioxidanter, f.eks. når man inhalere radongas.
Læs mere her;
- Kontroversielt; Radongas kan være livsforlængende
Antioxidanter absorbere de frie radikaler og har derfor beskyttende effekt for kroppens celler, nerveceller, DNA osv. Antioxidanter er meget vigtige og lette at få fra kosten og eller kosttilskud.
Vitaminindholdet stiger
Grøntsager og frugter som fryses ned mister relativt mange bioelementer som ikke tåler frysning, men undersøgelser viser at indholdet af vitaminer faktisk stiger i grøntsager og frugter som fryses ned til -18 grader. Vitaminer har antioxidanteffekter.
Vitamin B6 er dog ikke meget værd efter 5 mdr. i -18 grader.
Mineraler kan ikke forgå, så alle mineraler er altid intakte ved frysning.
Kogning kan dræbe vitaminer og sænker antioxidantniveau
Det er anbefalet af ”sundhedsstyrelsen” at koge frosne bær m.fl. før de spises for at dræbe eventuelle bakterier og virus, men processen kan også ødelægge levende gode organismer og vitaminer således man ikke får de gode egenskaber fra bær og frugter.
Bakterier og virus
Der er fundet virustyper i vand og toiletter ved producenterne, og små mængder virus på hænderne af medarbejderne. Således er der også fundet virus i 5,7% af friske ikke-frosne bær, og kun 1,3% i frosne bær.
Bakterier dør ikke ved frysning. Colibakterier hæmmes ved frysning men vokser hurtigt ved optøning.
Kolloid sølv dræber næsten alle virustyper og stort set alle bakterietyper inkl. colibakterier (Escherichia coli) og Staphylococcus (Staphylococcus aureus). I 2008 testede forskere kolloid sølv mod bakterier og konkluderede at elektrisk ladet sølvpartikler i vand (kolloid sølv) er meget effektivt til at dræbe bakterier.
I undersøgelsen anvendte forskerne meget svag kolloid sølv, dvs. et minimum af indhold af sølvpartikler. Ved 0,05 PPM blev alle colibakterier dræbt på 2 timer, ved 0,1 PPM døde de på 1 time.
Kolloid sølv i håndkøb har hele 10 PPM.
Ved at spraye kolloid sølv med 10 PPM over sine frosne bær kan det udledes at stort set alle bakterier vil blive dræbt inden for kort tid.
Kolloid sølv er sikkert at indtage for mennesker og dyr. Skulle man være smittet med bakterier eller en virustype kan man med fordel indtage 5-50ml kolloid sølv som straks i kroppen vil bekæmpe bakterierne og næsten alle virustyper.
Kolloid sølv kan f.eks. købes hos Golden-products
Kilder;
- Effect of low temperature on flavonoids, oxygen radical absorbance capacity values and major components of winter sweet spinach (Spinacia oleracea L.).
- Agro-Production Technologies and Management Research Division, NARO Tohoku Agricultural Research Center, Shimokuriyagawa, Morioka, 020-0198, Japan.
- Effects of freezing on the survival of Escherichia coli and Bacillus and response to UV and chlorine after freezing.
- Department of Civil Engineering, Lakehead University, Thunder Bay, Ontario, Canada..
- Tracing enteric viruses in the European berry fruit supply chain.
- Department of Food Hygiene and Environmental Health, Faculty of Veterinary Medicine, University of Helsinki, Finland.
- Effect of frozen storage on the degree of vitamin B6 degradation in different foods.
- Department of Food Chemistry, Faculty of Pharmacy and Biochemistry, University of Zagreb, Croatia. 1994.
- Antibacterial Activity and Mechanism of Action of the Silver Ion in Staphylococcus aureus and Escherichia coli▿
- Department of Microbiology,1 KRF Zoonotic Disease Priority Research Institute, College of Veterinary Medicine and BK21 Program for Veterinary Science,2 National Instrumentation Center for Environmental Management, Seoul National University, Seoul, Korea3
- *Corresponding author. Mailing address: Department of Microbiology, KRF Zoonotic Disease Priority Research Institute, College of Veterinary Medicine, Seoul National University, Sillim-dong, Gwanak-gu, Seoul 151-742, Korea. Phone: 82-2-880-1257. Fax: 82-2-871-7524. E-mail for Hye Cheong Koo: rk.ca.uns@jhook. E-mail for Yong Ho Park: rk.ca.uns@phy
- †Present address: Samsung Electronics Co. Ltd., Suwon, Korea.
- Vitamin retention in eight fruits and vegetables: a comparison of refrigerated and frozen storage.
- Department of Food Science and Technology and ‡Analytical Lab, University of California , Davis, California 95616, United States. 2015
- PubMed (www.ncbi.gov)
- Pixabay.com (Artikelbillede)