Syre-basebalance og vejrtrækning


Ofte er syre-basebalancen kun relateret til kosten, men der er nu mere til det end som så.
Det er vigtigt af blodet i kroppen har den korrekte pH værdi. Hvis blodet er for syrligt skal nyrerne forsøge at holde pH værdien i blodet til en normal, dette gøres med Calcium(kalk) og er der underskud af kalk i den kost lige indtaget, så kan det kun tages fra knoglerne, som med tiden vil føre til bl.a. nyresten, senere knogleskørhed og mange andre lidelser som er forbundet med Calcium(kalk) mangel.

Er blodet for basisk skal nyrerne bruge noget syredannende, og her er det letteste at få fat i ,uheldigvis musklerne i kroppen, som nu vil blive ”spist”. Det medfører en tilstand der kan sammenlignes med kannibalisme når kroppen ”spiser” sig selv, og det kan føre til lidelser som muskelsvind og direkte alvorlig næsten ustoppelig nedbrydning af hjernen, for det er bestemt ikke meningen at man skal spise sig selv for at overleve. Bliver pH-værdien i blodet ikke reguleret kan dette være direkte livstruende. Derfor er det meget vigtigt at pH værdien er korrekt i blodet hele tiden. Flere steder anbefales der også bestemte forhold mellem sammensætningen af syre- og basedannende kost. Men det skal nu vise sig at være ganske individuelt, for det er ikke kun kosten der styrer syre- basebalancen i blodet.

Kræftceller dannes under syrlige forhold
Når kroppen ophober Co2 bliver der syrligt i et specifikt område i henhold til energicentre i kroppen, og normale celler tvinges til at ændre sig for at overleve, og denne proces kendes som "celleforandring". Omvendt danner kræftceller en masse syre omkring sig fordi de faktisk lever gennem en fermenteringsproces for at få energi, da de er frakoblet kommunikation med normale celler og derfor IKKE får energileverance som normale celler får.

Formlen for syre i kroppen
Syre i kroppen har en kemisk formel der inkluderer Co2 (kuldioxid); ved at få uønsket Co2(kuldioxid) ud af kroppen brydes den kemiske formel for syre og der er kun ca. vand tilbage. Sunde lunger med korrekt åndedræt kan let og hurtigt udånde Co2, og dermed være med til at regulerer blodets pH-værdi ved at bryde syre-formlen, og hurtigt nedbringe for meget syre i blodet. 

Lidelse kan opstå ved både for basisk eller syrlig krop
Det er tidligere sagt at eksem, bleg tør hud skyldes en for syrlig krop. Men det kan også skyldes at blodet er for basisk, og det kan opstå ved en alt for basedannende kost og eller et åndedræt der hyperventilerer og dermed indånder alt for meget ilt. Dette vil også give snurrende fornemmelser i fingre, koldhed i hænder og fødder og svimmelhed fordi det får blodårerne til at trække sig sammen, også i hjernen. Lidelser som eksem, tør hud, knogleskørhed osv. er mere advarsler end de er lidelser og disse kan faktisk også være årsag til angst, depression mm. 

Lytter man i tide kan lidelserne sagtens undgås og kroppen genoprettes inden der sker større skader, men ofte vælger mennesker at ”tro” det er noget der skal klares ved lægen med salver, cremer, medicin og donering af penge til forskning i helbredelser, eller værre vacciner. Det er hel tosset når lidelser opstår som advarsler for en levestil der for den enkelte er helt forkert.

Korrekt pulmonal åndedræt er meget vigtigt for helbredet 
En sund velfungerende lunge er som en ballon, man puster luft ind i den med kraft, og pga. elasticiteten i ballonen kommer luften selv ud igen, helt uden at bruge kræfter på det. Træk vejret ind gennem næsen langsomt og roligt, og kun ind gennem næsen. Herefter lader du luften selv finde ud gennem munden med læberne lettere åbnet, som skulle du puste et stearinlys ud. Det er vigtigt at udåndingen foregår 2-3 gange længere end tiden det tager at trække vejret ind gennem næsen, og der må gerne hjælpes til med at få det sidste luft helt ud af lungerne. Dette vil øge iltningen i blodet, give mere energi, og sænke syre i blodet. Det skal foregå i et tempo så det er helt stille, altså så det kun er dig der ved du trækker vejret.

Mennesker med lungelidelser, eller mennesker med forkert åndedræt bruger kræfter på at udånde også, og det tager en masse energi fra dem, og gør dem mere trætte.

Forkert åndedræt
Ved forkert åndedræt bliver meget indåndet luft fanget i lungerne, og presser nu på de ca. 300 millioner alveoler som er små luftblærer i lungerne som ilten passere igennem ud i blodet, og Co2 (kuldioxiden) passerer igennem fra blodet ud i lungerne. Hvis aveolerne presses af fanget luft vokser lungerne fysisk i størrelse og presser nu brystkassen udad, så brystkassen faktisk vokser og forårsager et pres på mellemgulvet (diaphragma) som er kroppens vigtigste åndedrætsmuskel, og denne står normalt for 80 % af indåndingen. Nu hvor mellemgulvet/åndedrætsmusklen (diapragma) er presset fladere og fladere kan den ikke længere trække sig nok sammen til at indånde nok luft i lungerne, og andre muskler tages i brug for at tvinge luften ind, og det er de ikke beregnet til, så det koster nu mere og mere energi, og lungerne ødelægges mere og mere, og man bliver trættere og trættere, og syrligere og syrligere i kroppen pga. Co2 der heller ikke udåndes, og igen tager nyrerne så Calcium fra knoglerne, medmindre man spiser en kalk-rig kost, hvilket næsten ingen gør, fordi der er for meget Fosfor i næsten al mad som hindre optagelse af kalk fra maden.

Korrekt åndedræt
Det er korrekt at trække vejret med mellemgulvet, også kaldet at trække vejret med maven. Nogle mennesker trækker vejret det sidste stykke med skuldrene, og det kan observeres i et spejl om man gør det, og er det tilfældet skal det øves at trække vejret med kun mellemgulvet (diapragma) og maven. Det kan gøre f.eks. ved at lægge sig på gulvet, læg en hånd på brystkassen og en hånd på mellemgulvet ved øvre mave, og når du trækker vejret ind er det kun hånden på mellemgulvet ved øvre mave der må gå op og ned som du trækker vejret. Når dette mestres, kan der trænes korrekt åndedræt siddende, stående og senere gående som kan være lidt af en udfordring for nogen, men øvelse gør mester. Husk altid at stoppe med åndedrætøvelser hvis man bliver lettere svimmel, for så er det tegn på alt for meget ilt i blodet som får blodåre til at trække sig sammen, også i hjernen.Det er også denne vejrtrækningmetode der anvendes ved meditation.

Åndedræt og syre-base balance
Som det nu forstås styrer åndedrættet også syre- basebalancen. Dermed og som jeg selv har observeret, kan det lade sig gøre at to personer spiser den samme kost, men har forskellig pH-værdi i blodet, fordi der også er forskel på deres åndedræt. Åndedrættet styres også af følelser, erindringer i underbevidstheden, og den egentlige øjeblikkelige psykiske tilstand. Således kan det ske at mennesker der f.eks. har angst faktisk bliver syrlige i blodet hurtigt, og nu mister de Calcium fra knoglerne, blot ved at være sammen med mennesker de har det skidt med at være i selskab med, eller ved situationer der frembringer angst hos dem. Så har man ofte angst vil det være en god ide at have spist en en kost med vægt til den basedannende side, hvis man nu ved man skal til det her bankmøde, eller være sammen med mennesker man har det skidt med. Syrlige tilstande i kroppen er forbundet med et hav af lidelser, og ofte er det nok mere de psykiske tilstande der forårsager lidelserne end det er de fysiske, såsom kosten, men det er igen individuelt.

Motion er godt, eller er det nu også det ?
Det har jeg beskrevet før, men her drejede det sig om næringsstoffer der bliver ledt ud igennem sveden. Moderat motion er altid godt, men ved overdreven motion dannes der ofte det mange kender som ”mælkesyre”; ”åhhh jeg er helt syret til i benene”. Dette opstår også fordi lungerne simpelthen ikke kan nå at udlede Co2 nok, og så har vi formlen for syre i blodet. Dette hænger ofte også sammen med ”sidestik” som kommer fra milten som nu udskiller flere røde blodlegemer til at transportere mere ilt rundt i kroppen.

Derfor vær varsom med motion, og spis en basedannende kost INDEN motionen, hvis man nu igen ved man skal ud og løbe fra kongens foged (som mange gør i skoven disse helsetider), eller man ved man skal arbejde hårdt, ellers er det nyrerne der nu tager Calcium fra knoglerne, og det vil også gøre skade på led mm. måske endda hurtigere fordi der udføres hård motion og eller arbejde samtidigt. Husk på lidelsen gigt også er forbundet med Calcium mangel eller rettere Calcium-tyveri udført af nyrerne, og dermed nedbrydes brusken f.eks. også.

Det er derfor individuelt hvordan ens kost skal se ud og det må hver især forsøge sig frem med i henhold til den form for liv man lever. Er der opstået lidelser som følge af forkert pH-værdi i kroppen, kan disse reguleres efter de principper beskrevet her. Typisk er der en tendens til for syrlige tilstande i kroppen pga. forurening i luften og udelukkende syredannende kost (som desværre er blevet ret normalt for mange), samt en stigende stress faktor pga. negative nyheder, unødvendige spekulationer, økonomi og de forandringer samfundet gennemgår nu.

Blodtyper og motion
Blodtype 0 er den eneste blodtype som har automatisk behov for kraftig fysisk motion. Det ligger naturligt for denne blodtype fordi stress mm. sætter sig i musklerne, og det kalder på kraftig motion for at få det afviklet. Alle andre blodtyper foretrækker moderat motion, og blodtype A er mest til Yoga. Læs mere om blodtyper andet steds på vores side. 

Hvad kan du selv gøre ?
Du skal føle efter hvordan du har det psykisk og fysisk. Du vil blive advaret hvis du gør noget forkert i dit liv. Ofte har mennesker desværre lært at bedøve disse advarsler med medicin hos lægen, og lægen ved ikke bedre, han er udlært i at få en til at være smertefri, thats it. 

Masser af advarsler inden lidelse opstår
Advarsler kommer i form af lidelser, først små så større og større, alvorligere og alvorligere. Mange tror lidelser opstår tilfældigt som en slags lodtrækning og det er en meget forkert opfattelse at ”tro” det. Det er bedre at ”vide” man selv er ansvarlig for sit eget velbefindende og dermed sit eget helbred. Du bør tage et kig på hele dit liv; er du glad og tilfreds både med job, økonomi, venner, endda det forhold du måske er i. Det er desværre den sidste faktor (forholdet) der er den mest destruktive for helbredet ved begge parter, fordi den ofte binder begge til den nuværende økonomi som måske kræver jobs som man måske også mistrives i. Det er en ond cirkel man selv skaber, og kombinationen kan være ganske individuel. En onde cirkel kan sagtens brydes, og ja det kan koste meget, men at forsætte den kan meget vel koste helbredet som vil føre til at alt mistes alligevel. 

Disse faktorer er med til forkert åndedræt, og Co2 bliver fanget i kroppen og danner syre, maden der ofte vælges i en stressende familie er den hurtige, fastfood, eller hurtige rundstykker med mælk, kaffe osv til. Alt sammen syredannende i kroppen, og det vil lede til lidelser som beskrevet her, før eller senere. Men bare rolig, hvis man kører denne onde cirkel i hele dette liv, kan det ske den kan brydes i det næste liv. Men det vil da være langt bedre at bryde den lige nu, for livet kan faktisk være noget så godt både psykisk og fysisk, der er faktisk frit valg på alle hylder, men du skal selv strække dig efter de gode ting.

En syrlig krop er altså forbundet med hele dit liv, og ikke nødvendigvis med enkelte faktorer som kun kosten.

- Gør dig SELV glad, så kan andre også være glade omkring dig

- Red dig selv, så andre kan lære fra dig hvad du gjorde

Mystisk ungdommelighed ?
Nogle af de mest sunde skuespillere, dem med ungdommeligt udseende selv i meget høj alder, udtaler at de faktisk bare gør det de har lyst til, at de har det godt i livet, og nogle af dem spiser hvad de har lyst til, både sundt og usundt (set fra denne tids udviklingstrin angående sundhed). Tænk lidt over det.

Dette er blot information bragt til dig, for at fremme dit helbred, hvad du gør med den er helt op til dig, og på eget ansvar.

Læs mere om syre-basedannende balance andet steds på vores side.

Denne information er baseret på; 
- En artikel fra et amerikansk center for lungesyge mennesker, angående korrekt pulmonal vejrtrækning.
- Franz Bardon, bog om praktisk magi angående korrekt åndedræt ved meditation
- Kjeld Bruun-Jensen, Anatomi og fysiologi 2, 3 udgave.

comments
November 23, 2016
Support others J. Viktor Fraust

Støt Dansk dyreværn

Dansk dyreværn operere udelukkende på donationer fra godhjertede mennesker. Dansk dyreværn er et sted hvor dyr behandles godt, mens de venter på at få et nyt godt hjem, måske hos dig? "Vi har selv to dejlige katte fra Dansk Dyreværns hjem. Jeg har besøgt…
January 10, 2017
Default Image
Nyttig viden J. Viktor Fraust

KOL kan afhjælpes med vitaminer og andre naturlige midler

A web page that points a browser to a different page after 2 seconds Artiklen er baseret på data fra medicinske databaser, se venligst "kilder;" i bunden af denne artikel. Omkring halvdelen af KOL-tilfælde er primært forårsaget eller aktiveret af bakterie…

Ny videnskab; Kunstige sødemidler fører til psykiske lidelser

Feb 11, 2017 312645
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Længe har vi hørt hvor farlige kunstige sødemidler er. Nu er…

Velkommen

Nov 10, 2016 258231
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Velkommen til Reddigselv.dk. Her finder du relevante og…

Vorter kan fjernes naturligt, uden kirurgi

Dec 06, 2016 227069
Vorter (verruca vulgaris) fjernes ofte kirurgisk, men der findes faktisk flere naturlige…

Kolloid sølv dræber kræftceller på 5 timer

Oct 13, 2016 225785
Default Image
A web page that points a browser to a different page after 2 seconds I 2004 virkede…

Sølv-behandling kan gendanne hele lemmer, organer og nervebaner

Dec 12, 2016 222166
Dette er nok en af de mest interessante artikler vi nogensinde har skrevet. Via en simpel…

Koldsved og nattesved er typisk mangel på et bestemt vitamin, uanset din alder

Feb 14, 2017 222152
Default Image
A web page that points a browser to a different page after 2 seconds Overgangsalder,…

Alvorligt; Kosmisk radioaktiv stråling steget 20% globalt

Nov 24, 2016 218782
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Øget risiko for kræft, cellenedbrydende lidelser og øget…

Kontroversielt; Radongas kan være livsforlængende

Nov 29, 2016 218102
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Kommuner advarer om radon fra undergrunden er farligt for…
Default Image
September 24, 2018

Sukker kan forlænge livet

in Nyttig viden by J. Viktor Fraust
Redirection to Reddigselv.dk Sukker er glukose som er med til at bremse det genetiske ur og dermed forlænge livet, men det kommer an på en række faktorer hvor meget sukker man skal have. Det er vigtigt at fortælle at kroppen selv danner glukose ud fra kosten…

Denne webside bruger cookies for at fungere korrekt. Ved at lukke denne boks godkender du vores persondatapolitik vedrørende brugen af cookies. Læs mere om vores persondatapolitik klik her
This website uses cookies stored on your computer to function correctly. By closing this boks you agree to our personal data politics concerning cookies. Read more about our personal data politics click here

t